Már zajlanak a munkálatok

2023.03.20. 15:35

Közműfejlesztés a letenyei Mura Ipari Parkban

Három új közművesített ipari terület jön létre a letenyei Mura Ipari Parkban egy több mint 263 millió forint értékű közműfejlesztés révén. A beruházáshoz százszázalékos pályázati támogatást nyert a város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Farkas Szilárd polgármester

Fotó: Szakony Attila

Minderről Farkas Szilárd polgármester beszélt sajtótájékoztatóján. Elmondta: a projekt előkészítése már jóval korábban megkezdődött, majd a nyertes pályázatról kapott értesítést követően – egy nyílt közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatása során egy nagykanizsai székhelyű vállalkozás személyében – a kivitelezőt is kiválasztották. A már zajló beruházás során az érintett telkeket víz-, szennyvíz-, vezetékes gáz- és elektromos áram csatlakozási lehetőségekkel látják el. Kiépülnek az ingatlanok megközelítéséhez szükséges utak, valamint a közvilágítás is. 

Jelenleg a földmunkák zajlanak, például a területekre bevezető utak alapjainak kialakítása, valamint a csapadékvíz-elvezetésen dolgoznak a kivitelezők. A kandeláberek már telepítésre kerültek. A projekt munkálatai megfelelő ütemben haladnak, jelentős korlátozó tényező nem áll fenn. A jelentős európai uniós támogatással megvalósuló közműfejlesztési beruházás lehetőséget teremt az ipari park bővítésére, továbbá a területen található, most még üresen álló csarnok közműhálózathoz történő csatlakoztatására is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában