Az óvodásoknak 3D modell készítő versenyt hirdettek

2023.03.22. 20:00

Érdekes programokat szerveztek a diákoknak a víz világnapján

A víz világnapja alkalmából hirdetett pályázatot és szervezett versenyt az iskolások számára a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ, a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ és a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület.

Pásztor András

A képzelet nem ismer határokat. A Hevesi-iskola csapatából Tálosi Dóri a sétálóutcán horgászott

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A nyolc állomásból álló versenyre hét kanizsai és környékbeli iskola csapata nevezett, a fiatalok különböző helyszíneken ügyességi, kreatív és tudásalapú feladatokat oldottak meg, melyek minden esetben az adott intézményhez és a vízhez kapcsolódtak. A vándorkupát végül a Kiskanizsai Általános Iskola csapata nyerte el, megelőzve a Batthyány Lajos Gimnázium és a Miklósfai Általános Iskola csapatát.

A szervezők fotópályázatot is hirdettek senior és junior kategóriában. Utóbbi kategória győztese Pálfi Leia lett, míg a seniorok között Maráczi László alkotását értékelték a legjobbnak.

A szervezők az óvodásoknak egy 3D modell készítő versenyt is hirdettek, "Mentsük meg az óceánokat" címmel. A felhívásra hat pályamű érkezett, melyek közül a Miklósfai Tagóvoda nyuszi csoportjának alkotása érdemelte ki az első helyezést.

A pályázaton és a versenyeken résztvevő csapatok értékes ajándékokkal gazdagodtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában