Immár a hetediket

2023.03.04. 19:30

Borversenyt rendeztek Sormáson

Szombaton hetedik alkalommal tartottak borversenyt és bormustrát a településen, ahol nem csak a zsűri, hanem az érdeklődő közönség is megkóstolhatta a nevezett nedűket.

Korosa Titanilla

b-j Ábrahám János, Nink Károly és Czinki Ferenc bírálták a borokat

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Ködbaum Zsolt, a település alpolgármestere elöljáróban elmondta, hogy régi hagyomány a borverseny, melyre nemcsak helyből, hanem a környékről és távolabbról is nevezhetnek a gazdák, ez alkalommal is vittek bort például Zalakarosról. A helyiek többségében a homokkomáromi hegyháton művelnek szőlőt, így a legtöbb minta erről a részről érkezett. Az önkormányzat segít a szervezésben és helyet ad az eseménynek.

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Ez alkalommal 15 borosgazda 37 bormintáját értékelhette a háromtagú szakmai zsűri, többségében fehérborok érkeztek, de volt köztük szép számban vörös és rozé is. A fehér és vörös vegyesborok mellett fajtaborok, köztük többek között szürkebarát, chardonnay, otello is szerepeltek a felhozatalban. 

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A borverseny közösségi program is egyben Sormáson, a helyi dalárda fellépése nyitotta meg az eseményt az alpolgármester köszöntőjét követően. Ezután kezdődött a borok kóstolása és értékelése, a zsűritagok véleménye alapján arany, ezüst és bronz minősítést nyerhettek el a nedűk és készítőik, mellettük a gazdák és a vendégek is kaptak minősítőlapot, melyre feljegyezhették az adott pontszánokat, a végén pedig szavazataik alapján választották ki a közönségdíjas borokat. 

A zsűri értékelése alapján a fehérborok közül 3 kapott arany, 12 ezüst és 7 bronz minősítést, a vörösek közt 1 arany, 5 ezüst és 4 bronz érmet, a többi mintát oklevéllel jutalmazták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában