A prevenció fontosságára hívták fel a figyelmet

2023.02.20. 16:30

Véradással egybekötött egészségnapot tartottak Galambokon

Az Együtt Galambokért Egyesület szombaton első alkalommal szervezett véradással egybekötött egészségnapot az általános iskola ebédlőjében.

Benedek Bálint

Both Gábor interaktív újraélesztési bemutatóján Szabó Lilla alpolgármester, az egyesület elnöke is kipróbálta magát

Forrás: Zalai Hírlap

A véradás mellett a rendezvény fő témája az egészségvédelem volt, melynek keretében a prevenció fontosságára hívták fel a figyelmet. Goór Violetta, a Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezője az egészség fontosságáról, az egészségmegőrzés lehetőségeiről tartott általános tájékoztatót. Ezt követően az egészségügyi állapotfelmérés jelentőségeiről hallhattak előadást a résztvevők. Végül Németh Anita természetgyógyász az immunerősítésről, illetve a vitaminok és az ásványi anyagok jelentőségéről beszélt. Ezután Tarnai Rita védőnői állapotfelmérést végzett, Both Gábor a zalakarosi mentőállomás vezetője pedig interaktív foglalkozás keretében mutatta be az újraélesztés lépéseit. Az egészségnapon sokan részt vettek, ami azt mutatta a szervező egyesületnek, hogy a programot bizonyos időszakonként meg kell ismételniük. A terveik között szerepel, hogy az idén ősszel minden előadó visszatér és újakat is hívnak egy hasonló egészségnapra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában