Fehérkolbász

2023.02.06. 07:00

Jó reggelt, Zala vármegye!

Péter B. Árpád

Magyar gyomorral és aggyal elsőre tán kicsit idegenül hat Németország specialitása, a fehér kolbász, de az első kóstolás után hamar megkedveli az ember ezt az eredendően borjú- és sertéshúsból, valamint szalonnából készült hentesremeket, amelyet lehet sütni, főzni s grillezni is, de a lényeg, hogy édes mustárral, sós, foszlós, vajas pereccel és persze – naná! – sörrel leöblítve az igazi. Az első feljegyzés e különleges étekről 1313-ban született Nürnbergben, azóta pedig már – régiónként némileg eltérő ízesítéssel – több mint negyven fajtája létezik. A néhány éve létező vindornyafoki változat pedig nemcsak habzó árpalével jó, hanem negyvenpárfokos, magyaros étvágygerjesztő után is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában