Nyolc csapat nevezett

2023.02.19. 19:00

Disznótoros összeröffenés Pacsán

Összeröffentek a disznóságok kedvelői szombaton a közép-zalai város könyvtáránál.

Arany Gábor

Munkában a Kolb-Ászok

Fotó: Arany Gábor

Nem az olvasnivaló vonzotta őket, ugyanis a decemberben alakult Városunkért Egyesület invitálására érkezett reggel nyolc csapat disznótoros lakomára, és hogy megméressen kolbásztöltésben. Sabján Péter képviselő-testületi tag, az egyesület elnöke, arról számolt be, hogy 13 taggal alakultak meg, céljuk hozzájárulni a városi rendezvények sokszínűségéhez, gazdagítani a programok kínálatát, erősíteni a közösséget korosztályra tekintet nélkül. Vince-napi pincevizittel, borkóstolóval, -bírálattal debütáltak Gombos László képviselő-testületi és egyesületi tag hegyi hajlékánál. Sabján Péter elmondta, a disznótoros összeröffenéssel nem kívántak a nagy böllérfesztiválokkal konkurálni, inkább a helyi közösség és a kapcsolatok erősítése a cél. A három pacsai csapat, a 18 év alatti ifjúságiak, a horgászok és a Kolb-Ászok mellé érkeztek toros teamek Nemesrádóról, Felsőrajkról, Orbányosfáról, Nagykanizsáról, Szentpéterúrról. Utóbbiak Kármán Bálint vezényletével keverték ki a húspépet, mégpedig olaszos módon. Azaz a klasszikus összetevők, fűszerek mellé került a töltelékbe félédes vörösbor, fahéj, szárított petrezselyem és édes chili paprika.


Sabján Péter elmondta, csapatonként 5 kiló húst, valamint a belet a verseny kiírói adták az esélyegyenlőség és az egységes küllem érdekében. A portékákat szakácsokból álló zsűri, Tatár Attila, Mihály Lászlóné, Molnár Mónika  értékelte és adta ki az arany, ezüst, bronz minősítést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában