Végzősök ünnepe

2023.02.17. 17:30

Diplomaosztó a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (galéria, videó)

Több mint félszáz végzős hallgató vehette át a felsőoktatási tanulmányait lezáró diplomáját pénteken a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában PE ZEK). A 62 diák a közgazdász és a mérnöki karon alapszakokon végzett, közülük 16-an duális képzésben vettek részt, a tanulási időszak alatt az egyetem partnervállalatainál a gyakorlatban ismerkedtek leendő szakmájukkal.

Arany Horváth Zsuzsa

Mózer Attila, Svajda Dávid, Glavanits Dávid, Dávid Fruzsina és Cserép Diána a kezükben a friss diplomával

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A végzősök ünnepére a kampusz nagyterme zsúfolásig telt az egyetem hallgatóival, a végzősök hozzátartozóival, a vendégekkel. Ők először dr. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát hallgathatták meg, aki a tudás felelősségéről szólt, kiemelve a zalaegerszegi karok magas színvonalú oktatás melletti családias jellegét. Dr. Németh István, a PE ZEK főigazgatója, az egyetem stratégiai rektorhelyettese arra biztatta a fiatalokat, bízzanak magukban, ne féljenek, keressék az újat, legyenek tudatában, övék a jövő, a céljaik befolyásolják a régió fejlődését. Dr. Palányi Ildikó a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja a rugalmasság, a kreativitás, a lényeglátás, a kompromisszumkészség erényeinek fontosságát hangsúlyozta, Széchenyi szavaival mondta el, a nehézségek elénk gördülő köveiből lépcsőt lehet építeni.  

Dr. Gelencsér András rektor, tőle balra dr. Vadvári Tibor, dr. Palányi Ildikó,  dr. Németh István, dr. Németh Sándor, Vigh László
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának pénteki diplomaosztóján a zalaegerszegi gazdálkodási kar dékánja, dr. Palányi Ildikó  után dr. Németh Sándor, a mérnöki kar dékánjának útravaló üzeneteit hallgathatták meg a friss diplomások. Elhangzott, Veszprémben, Zalaegerszegen és Nagykanizsán összesen 123 mérnökképzésben részt vett hallgató végzett, a magas követelményeknek ennyien feleltek meg, ami magas jövedelemmel is kecsegteti a szakmában elhelyezkedőket. Köszönetet mondott Zalaegerszeg városának az egyetem támogatásáért, amely nélkülözhetetlen a diákok és a térség egymásra épülő jövőképe érdekében. 

Vigh László országgyűlési képviselő a várható munkahelyi kihívásokról szólt, amelyekhez a zalaegerszegi egyetemi végzettség jó alapokat adott, a továbbiak a pályakezdők akaratán, elszántságán múlnak. Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere felidézte, hogy a város a felsőoktatási alapítványon keresztül milyen támogatást nyújt az intézménynek, a diákokat pedig a munka és a kitartás fontosságára figyelmeztette.

Farkas Tamás, a hallgatói önkormányzat elnöke köszönt el a végzős évfolyamtól, majd a diákság ezután Csikós Fanni végzőst választotta meg senior hallgatónak, az egyetemi könyvbe jegyzett aláírása mellett az évfolyam szalagja is rákerült az egyetemi zászlóra. A búcsúzó hallgatók nevében Dömötör Dorina mondott beszédet. Felidézte az elmúlt évek speciális, online tanulási metódusát, a versenysikereket, a szórakoztató programokat, az életre szóló barátságokat. A közösen elmondott eskü szavai után egyenként vehették át oklevelüket a végzősök dr. Gelencsér András rektortól és dr. Palányi Ildikó dékántól.

Elnökség: jobbra dr. Németh István, jobbján dr. Vadvári Tibor, dr. Palányi Ildikó, dr. Gelencsér András, dr. Németh Sándor, Vigh László
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A diplomaosztó ünnepélyességéhez Berkes Dániel és Mihály Luca műsora járult hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában