Közgyűlés

2023.02.12. 11:00

Az ÉVE szerint rávilágítottak a hazugságokra

A pénteken félbeszakadt közgyűlést követően az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója is sajtótájékoztatót tartott.

Pásztor András

Mint azt Dr. Fodor Csaba frakcióvezető elmondta: Balogh László kettő napirenddel hívta össze Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlését 2023.02.10. napjának 9 órára. Az egyik napirendi pont a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatban korábban, 2022.11.24-én hozott döntések módosítására irányult. Balogh László a közgyűlésen egy 2022.11.07-i kormányrendeletre hivatkozva hozott be egy új javaslatot. Ezt megtehette volna 2022.11.24-én is, de akkor nem tette, sem az azóta eltelt két és fél hónapban.

– Most egy hányaveti, számok nélküli, a város érdekeivel ellentétes javaslatot terjesztett elénk annak érdekében, hogy ne tudjuk megvalósítani idén a korszerűsítést – mondta dr. Fodor Csaba. – Ez volt a cél, de nem ért el eredményt. A hazug indokait többször, több módon lelepleztük.

Horváth Jácint így folytatta: a második napirend esetében is lehullt a lepel a hazugságaikról. A napirendi pont keretében tárgyalt pályázatot 2022.08.31-én benyújtotta a város, 2022.11.25-én megkaptuk az értesítést, hogy nyertünk 79.999.999 Ft összegű támogatást. Majd 2023.01.31-én kapott a város egy állásfoglalást, hogy a már becsatolt, és eredményesnek ítélt, elfogadott konzorciumi szerződés egy elemét módosítsuk. Ha a pályázat eleve rossz lett volna, támogatást sem kapott volna. Látható, hogy a most módosítandó feltételt utólag találták ki, a pályázati felhívásban sem szerepelt.

– A közgyűlés alatt kettő alkalommal kértek szünetet, hogy tanácsot, utasítást kérjenek vélhetően Cs.P.-től, mert nem tudták mitévők legyenek – fogalmazott Horváth Jácint. – Valóban nehéz lehetett kettő napirend esetében mindegyikben elviselni, hogy a hazugságok napfényre kerültek és a vaj olvadni kezdett a fejeken. Erre egy megoldást választottak, mely becstelen és nemtelen: elhagyták az üléstermet, lehetetlenné téve a határozat megszavazását - így tényleg veszélybe sodorták a közel 80 millió Ft összeg kiutalását. Ez a város elleni cselekedet! Annak érdekében, hogy ez az összeg a városhoz kerüljön, 2023.02.15. napjára 14 órára kezdeményezzük a közgyűlés összehívását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában