Közlemény

2023.02.20. 10:30

A lomtalanítások időpontjai Zalaegerszegen

A lomtalanítási igényeket a 92/900-036/5-ös menüpont alatti telefonszámon, a www.zkn.hu honlapon, illetve a lomtalanitas @zkn.hu e-mail címen lehet bejelenteni a meghirdetett időpont előtti munkanap 12.00. óráig.

Forrás: Illusztráció / ZH-Archívum

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével Zalaegerszegen a családi házban élők részére, házhoz menő lomtalanítási akciót szervez 2023. március 01. és 2023. március 24. között.  Felhívják a lakosság figyelmét, hogy városrészenként egy nap lesz felajánlva a lomtalanítás igénybevételére! Lakóingatlanonként maximum 3 köbméter lomhulladékot szállítanak el.

A lomtalanítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenkénti gyűjtési napra kell bejelenteni igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel! Az ingatlanon rendelkezni kell érvényes hulladékszállítási előfizetéssel és a lomtalanítás csak díjtartozás-mentesség esetén vehető igénybe. A lomhulladékokat az időpont-egyeztetés szerinti napon, reggel 7:00 óráig kell kihelyezni kerítésen belül, a tehergépjárművel megközelíthető bejárati kaputól maximum 5 méter távolságra. A szolgáltató dolgozóinak ingatlanra bejutását biztosítani kell! A lomtalanításkor átadható hulladékok, illetve  azon hulladékok körét, amelyeket a lomtalanításkor nem szállítanak el szíveskedjenek fokozott figyelemmel áttanulmányozni! A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. a lomtalanításban a nagy darabos, szilárd hulladékokat szállítja el: bútorok, nem elektromos berendezési tárgyak, kerti bútorgarnitúra, nagyobb játék.

A 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet alapján nem számítanak lomhulladéknak, ezért a lomtalanításkor nem szállítják el:  vegyes háztartási hulladékok, ruha, textília, a szelektív hulladékgyűjtésben átvett, újrahasznosítható hulladékok,  fásszárú és lágyszárú növényi, zöld hulladékok, építési-bontási hulladékok,  veszélyes hulladékok és göngyölegei,  járműalkatrészek, járművek bontásából származó hulladék. Nem szállítják el a felsorolásból kimaradt egyéb, vagy a háztartási mennyiséget meghaladó, üzletszerű tevékenységek hulladékait.

A lomtalanítási igényeket a 92/900-036/5-ös menüpont alatti telefonszámon, honlapunkon www.zkn.hu illetve a [email protected] e-mail címen lehet bejelenteni. Az igényeket a meghirdetett időpont előtti munkanap 12 óráig lehet leadni. 

Időpontok: 2023. március 1.: Becsali, Bazita, Landorhegy, Szívhegy; március 2.: Pózva, Nekeresd; március 3.: Ságod, Neszele, Kaszaháza, Gólyadomb; március 6.: Andráshida, Hatháza; március 7.: Besenyő; március 8.: Botfa; március 9.: Vakaroshegy, Gálafej, Öreghegy, Jánkahegy, Lukahegy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában