Jótékony céllal

2023.01.24. 14:30

Vidéki értékek, falusi hagyományok - disznóvágást tartanak Pusztaszentlászlón

Harmadik alkalommal rendezi meg hagyományőrző disznóvágását a közép-zalai település önkormányzata. A látványos programra szombaton kerül sor a község szabadidőparkjában, a horgásztanya mellett felállított fűtött sátorban.

Gyuricza Ferenc

Forrás: pexels

Minderről Kaj István polgármester tartott tájékoztatót. Elmondta: céljuk a vidéki értékek megőrzése és a falusi életmódhoz kapcsolódó régi hagyományok felelevenítése, de ezzel együtt a résztvevőknek szeretnének egy ingyenesen megtekinthető, tartalmas gasztro-kulturális programot biztosítani, ahol adomány fejében étkezni is tudnak. A befolyt összeget jótékony célra fordítják a szervezők. 

Az egész napos rendezvény hét órakor a perzseléssel indul, majd a disznót látványkonyha jelleggel dolgozzák fel a hentesek és segítőik. 10 órakor kezdődik a program egyik leglátványosabb eleme, a kolbásztöltő verseny, erre tíz csapatot várnak. Ezzel párhuzamosan helyi termékek vására, a délután folyamán pedig kulturális bemutatók sora várja még az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában