Az év utolsó napján

2023.01.01. 16:00

Rendőröket köszöntött az autóklub Nagykanizsán

Idén is megköszönte a rendőrök munkáját az év utolsó napján a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezete.

Korosa Titanilla

B-j Pál János, az autóklub nagykanizsai műszaki állomásának vezetője, Ekler István, Dani Diána, Csizmazia Péter

A városháza előtt megtartott eseményen ez alkalommal Dani Diána zászlós és Csizmazia Péter törzszászlós kapták az erkölcsi elismerést és az ajándékcsomagot a helyi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályáról. 

Ekler István, az autóklub nyugat-dunántúli régiós szervezetének elnökségi tagja elmondta, hogy több évtizedes hagyománya van Zalában is a "rendőrszilveszternek", minden évben más-más városban tartják és köszönik meg a rendőrök munkáját. Idén Nagykanizsára került a sor. Az ajándékot ketten kapják a járőrök közül, de az elismerés a rendőrség minden munkatársának kijár. 

A rendőrség és a Magyar Autóklub közös érdeke a balesetmentes közlekedés erősítése, több közös akciót is lebonyolítanak ennek érdekében, mint legutóbb a Látni és látszani elnevezésű kampány, mely során az őszi-téli átallásra hívták fel a közlekedők figyelmét. 

A rendőrök megköszönték az elismerést. Elmondták, hogy munkájuk során elsődleges céljuk a közlekedési balesetek megelőzése. Ennek érdekében azokat a jogsértéseket szűrik ki és szankcionálják, melyek a baleseteket okozzák. Ezek általában a sebességtúllépés, az elsőbbség meg nem adása, a szabálytalan előzés. Ellenőrzik emellett a biztonsági öv, bukósisak és a gyermekbiztonságirendszer használatát. A biztonságos közlekedés érdekében végzett akciók során idén sok ittas járművezetőt szűrtek ki, illetve olyat, aki eltiltás hatálya alatt vezetett, ami szintén fontos, mert több baleset adódik abból, ha az emberek ittasan ülnek a volánhoz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában