A belső felújítással folytatják

2023.01.12. 15:02

Őszre befejeződnek a munkálatok a keszthelyi zeneiskolában

A külső felújítás után a belső munkálatokkal folytatódik a keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola rekonstrukciója. Az intézmény őszre költözhet vissza az épületbe.

Péter B. Árpád

Őszre visszaköltözhet az intézmény. Babos Lajos és Manninger Jenő is szemügyre vette a belső munkálatokat

Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő polgármester felidézte, tavaly uniós forrásból, 115 millió forintból a külső munkálatokkal már végeztek.

– A zeneiskola rendkívül fontos szerepet játszik Keszthely kulturális életében, ám eddig kissé méltatlan körülmények között, egy régi, leromlott állagú pártházban működött, így energiahatékonyság szempontjából sem felelt meg a mai kor követelményeinek – fogalmazott a városvezető. – Ezért vált szükségessé a korszerűsítése. Tavaly új nyílászárók kerültek az épületre, a falak hőszigetelést kaptak, s megújult a homlokzat is.

A belső munkákat azonban nem lehetett ebben a pályázatban elvégezni, ezért a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ úgy döntött: folytatja a rekonstrukciót, amit a város, illetve az intézmény baráti köre is támogat.

A szakemberek már decemberben nekiláttak a festésnek, később kicserélik a padozatot s új bútorok is érkeznek, mondta el Manninger Jenő a csütörtöki sajtótájékoztatón, hozzátéve: így őszre teljesen megújul az iskola, méltó körülményeket teremtve több száz gyermek zenei tanulmányaihoz, illetve különféle előadásoknak, koncerteknek is.

Babos Lajos intézményvezető leszögezte: aki arra jár, láthatja, „kívülről igazán esztétikus lett az épület a hiánypótló beruházásnak köszönhetően, viszont a belső terek korszerűsítésére is hatalmas szükség van, mivel évtizedek óta nem történt semmilyen felújítás”.

– Még sok a teendő, hiszen hatalmas az épület, amely meglehetősen elhanyagolt állapotban volt – fogalmazott Babos Lajos –, de jól haladnak a munkálatok, és várhatóan szeptemberben már itt tudjuk megkezdeni az új tanévet.

Most minden eddiginél nagyobb létszámban, több mint ötszázan tanulnak a keszthelyi zeneiskolában, amely ideiglenesen a Csány-Szendrey-iskola belvárosi tagintézményében, illetve a kihelyezett tagozatokon, Vonyarcvashegyen és Zalaapátiban működik, zavartalan körülmények között.

Keszthelyen – a műemléki épületek kivételével – mostanra valamennyi iskola és középület energetikai megújítását elvégezték, „ami a jelenlegi helyzetben mindenképpen előnyös”, zárta a sajtótájékoztatót Manninger Jenő polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában