Különleges gazdikeresők

2023.01.10. 14:30

Mert a mentett állat is lehet gyönyörű

Ahogy kedves Olvasóink megszokhatták, hetente osztunk meg portálunkon bejegyzést, amiben a Bársonytalp Zala Egyesület ideiglenes befogadóinál található cicáknak keresünk gazdát.

Mozsár Eszter

Ahogy a szervezet közösségi oldalán írja, sokan keresnek náluk is különleges, azaz fajtatiszta macskákat: legyen az perzsa, sziámi, maine coon és egyebek. Legyen érdekes bundájú, színű, mintázatú, amelyik kitűnik a többiek közül. Tény, hogy a fajtatiszta szinte azonnal gazdára talál, ám az állatvédők és -mentők számára minden egyed külön érték.

„Mára egy háziállat ugyanolyan státuszszimbólum lett, mint egy autó, egy ruha, vagy műszaki cikk. Egy különleges cica gazdája nyilván magát is különlegesebbnek érzi másoknál. Értjük mi, ilyen világot élünk, de ettől még nem szomorít el minket kevésbé ez a jelenség. Hiszen számunkra minden cica különleges. Egyikük sem szerethetőbb a másiknál, s még ha a szemnek nagyobb esztétikai élményt nyújt is egy hibátlan, tökéletes példány, a mi szívünknek ugyanolyan kedves és gyönyörű mind” – írják közösségi oldalukon.

A Bársonytalpasok arra buzdítanak tehát mindenkit, hogy nézzék meg az általuk mentett cicákat, vegyék észre azok személyiségét és egyediségét. Találják meg azt, amelyik illik hozzájuk. Mert minden állat szerethető, s fontos, hogy ne a külső alapján ítéljünk.

Következzen most Ében, aki Édent (illetve igazi földi paradicsomot) keres:

Ébent egy gazdátlan kolóniából emelték ki, ahol már 2 éve ivartalanították. Az utolsó nőstény remélhetőleg utolsó kölyke, aki beteg lett, így pártfogásukba vették. Doromboló, nagyon kedves kiskandúr, akit benti, vagy benti-kinti helyre szeretnének örökbe adni, nem forgalmas környékre. Keszthelyen lehet vele megismerkedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában