366,5 millió forintos támogatás

2023.01.03. 18:00

Kormányzati segítség Zalaegerszegnek

Még a 2022-es városi költségvetést gyarapítja, s az energiaszámlák kiegyenlítését segíti az a 366,5 millió forintos állami támogatás, amelyet a kormány döntése értelmében a miniszterelnöki aláírás után Zalaegerszeg városa kap, jelentette be sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester.

ZH

Balaicz Zoltán és Vigh László a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A képviselő elmondta, az Ukrajnát sújtó háború következményei Magyarországot is súlyosan érintik, az energiaárakra hat különösen kedvezőtlenül a nemzetközi helyzet. A kormány éppen ezért döntött arról, hogy hozzájárul a 10 000 lakosnál több lélekszámú települések rezsikiadásaihoz.  Az összeget óvodák, bölcsődék, idősotthonok energiaköltségének a kiegyenlítésére lehet felhasználni, valamint otthonápolásra és közvilágításra fordítható. 

Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón is hangsúlyozta, Zalaegerszeg költségvetése körültekintő tervezés révén tartható, de nagy segítség a 366,5 millió forint, ez biztosítja a költségvetés teljes biztonságát, köszönettel tartoznak a sikeres lobbizásért a zalai képviselőnek. A 2023-as városi költségvetés főszámai a következő hetekben alakulnak, az önkormányzati testületi döntés a tervek szerint február 15-én születik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában