Önkormányzati ülés

2023.01.05. 12:22

Így alakulnak a városi ünnepek Lentiben 2023-ban

A városnapi ünnepség idén is elmarad, de a nagyobb állami és városi ünnepeket megtartják az év folyamán a településen.

Korosa Titanilla

Fotó a 2022-es aradi vértanúk tiszteletére rendezett megemlékezésről, melyen a Gönczi-gimnázium diákjai adták a műsort

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap-archív

Még az elmúlt év végén tárgyalt önkormányzati ülésen a képviselő-testület a 2023-as állami és városi ünnepek alkalmából tartandó megemlékezésekről. Arról már korábban határoztak, hogy az állami és önkormányzati ünnepségek, megemlékezések költségeit felülvizsgálják és számba veszik a megtakarítások lehetőségét. Ennek megfelelően a január 6-án, illetve az ahhoz legközelebb eső hétvégén esedékes város napi ünnepség, illetve a júniusban esedékes pedagógusnapi rendezvény is elmarad idén.

Megtartják a tervek szerint a március 15-i ünnepséget, melyen a műsort a Lenti Arany János Általános Iskola tanulói adják, lesz Semmelweis-nap júliusban, itt a műsort a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet biztosítja. Augusztusban tartanak ünnepséget Szent István király, októberben az aradi vértanúk tiszteletére, utóbbi megemlékezésen a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola tanulói működnek majd közre. Hagyományosan ünnepséggel emlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján, akkor a Gönczi Ferenc Gimnázium tanulói lépnek majd fel. A Honismereti Egyesülettel közösen rendezi meg a város önkormányzata a halottak napi megemlékezést október végén. Emellett a tervek szerint novemberben a szociális munka napja alkalmából is lesz rendezvény a Kolping Gondozási Központ Lenti és kistérsége, illetve Bottyán-napi ünnepség szintén novemberben az önkormányzat és a Szépkorúak Civil Szervezete szervezésében.

A fenti rendezvények megtartására a város önkormányzata 800 ezer forint költségkeretet biztosított az idei költségvetésből, az öt városrész rendezvényeire pedig mintegy 1,3 millió forintot hagytak jóvá.

A korábbi éveknek megfelelően a fentiek mellett a helyi intézmények, civil szervezetek is megrendezik programjaikat, illetve az eddigi évek gyakorlatának megfelelően idén is önálló programsorozatként szerepelnek a Kerkamenti Kulturális Napok és az Őszi Fesztivál rendezvényei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában