Szépségverseny

2023.01.14. 20:00

Felfigyeltek a kanizsai szépségre Bejrútban, értékes különdíjjal gazdagodott (videó)

A nagykanizsai szépség, Makai Felícia izgalmas időszakot tudhat maga mögött. A nemzeti szépségverseny, a La Burrata Mozzarella Miss Hungary 2022-es döntőjében helyezést ugyan nem szerzett, viszont libanoni Bejrútban rendezett nemzetek szépségmustráján különleges díjat érdemelt ki.

Benedek Bálint

Makai Felícia boldogsága határtalan, s bár a nemzeti szépségversenyen nem szerzett helyezést, az ott szerzett élmények örökre vele maradnak. Most is szívesen emlékszik vissza a döntő előtti felkészülésre, az olykor kimerítő próbák sorára, illetve a színpadra lépésre. Minden úgy történt, ahogy várta: először kisestélyiben kellett a zsűri elé vonulni, ezután következett a bikinis felvonulás, a koronázási ceremónián pedig az elegáns nagy estélyi ruháját viselhette.

– A csavar ezután következett – mesélte Felícia. – A viadalt követő második napon, amikor visszatértem a szépségszalonomba csörgött a telefon. A Miss Hungary tulajdonosa, Répás Lajos invitált egy nemzetközi megmérettetésre, ahol rajtam kívül a magyarként a korábbi mustra harmadik helyezettje, az orosházi Mike Cintia szerepelt. Igaz, hogy a döntőn sok zsűritag megdicsérte az alakomat, a mozgásomat, de azt nem gondoltam volna, hogy újra színpadra léphetek a Queen of International Models versenyen. A tavalyi év zárásaként a legváratlanabb és legnagyobb meglepetés ért, hiszen hét nemzet 18 indulója szerepelt.

 

Felícia boldogságát csak fokozta, hogy a modellversenyt Libanon fővárosában és egyben legnagyobb városában, Bejrútban tartották. Jelentős közlekedési csomópont, saját földközi-tengeri kikötője és nemzetközi repülőtere van. Ráadásul a színpadra lépés előtt a szervezők fontosnak érezték, hogy megismerkedjenek az ottani kultúrával, szokásokkal és ételekkel.

 

– A mezőny tagjaival közösen meglátogattunk egy árvaházat, ahol adományokat adtunk át – mesélte. – Jártunk szépészeti kezelésen, de felkerestünk egy parfümériát, ruhaboltot is, ahol ajándékokat kaptunk. A helyi szórakozást, zenét mutatták be, jártunk városi nevezetességeknél. Bejrút belvárosa, ami talán a turistáknak szól, nagyon szép, impozáns épületekkel és a tengerparttal meghódítja a szíveket. A Bliss street-et látogattuk meg fantasztikus vendéglőiben a gasztronómiai finomságokat kóstolhattunk. Bár gluténérzékenyként mindenből nem ehettem, de a natúr hús, hal zöldségekkel nagyon jól volt elkészítve.

A kanizsai hölgy szerint a modellversenyt az egyik legszebb szállodában rendezték, ahol gyönyörű ruhákban vonulhattak fel. A vallási szokások miatt a bikinis kör kimaradt, helyette farmerben és hosszú ujjú felsőben vonultak végig a zsűri előtt.

– A "Miss Best Catwalk" különdíjjal gazdagodtam, amit a legszebb mozgást jelenti – tette hozzá. – Boldogsággal töltött el az értékelés, hiszen mégis a szakemberek nyilvánították ki a véleményüket. Már szerencsére vannak olyan fotózásra felkéréseim, amiket ennek köszönhetek és elképzelhető, hogy más külföldi, esetleg egzotikus országba is elutazhatok még. A pontos úti célok még nem ismeretek, de szeretem a kihívásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában