Helyi közösségi közlekedés

2023.01.02. 10:30

Észrevételeket lehet tenni az tervezett egerszegi buszmenetrend-változással kapcsolatban

ZH

Forrás: Illusztráció / Pezzetta Umberto

Tisztelt Utazóközönség! Kedves Zalaegerszegiek!

Zalaegerszegen a helyi közösségi közlekedés évtizedek óta nem változott átfogóan, miközben az utazók igényei folyamatosan módosultak, és a város szerkezete is jelentősen átalakult.

Fontos szempont volt az is, hogy a tömegközlekedés presztízsét javítsuk, hiszen e fenntartható közlekedésmód igénybevétele hozzájárul a város gépjármű-közlekedésének elviselhető szinten tartásához, esetleg csökkentéséhez.

Az utazási igények felmérése 2021 végétől 2022 nyaráig többlépcsős folyamatban történt utasszámlálással, az utasok megkérdezésével, a cégek igényeinek felmérésével. Az adatok alapján új, átfogó menetrendet készített a Volánbusz Zrt. A tervezett változással a helyi közlekedés fenntarthatóbbá tétele mellett az is cél, hogy jelentősen javuljanak az átszállásmentes kapcsolatok, számos városrész között közlekedjen közvetlen járat, és a bevásárló­központok térsége is elérhető legyen közösségi közlekedéssel a nagyobb városrészekből. 

Észrevételeiket 2023. január 16-ig a [email protected] e-mail-címen várjuk.

Köszönettel: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában