Családi vállalkozásként működik

2023.01.24. 17:13

Az Esztrol süteménybolt az édesszájúak kedvenc boltja Zalaegerszegen

Családi vállalkozásként működik 1991 szeptembere óta az Esztrol süteménybolt, amely az elmúlt év legkedveltebb vendéglátóhelye lett a cukrászda, kávézó kategóriában.

Arany Gábor

Sipos Roland, Sipos Eszter és Balaicz Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A címmel járó 100 ezer forintos díjat, valamint  az Év vendéglátóhelye 2022 feliratú táblát kedden Balaicz Zoltán polgármestertől vehette át az Erdész utcai üzlet tulajdonosa, Sipos Eszter és testvére, Sipos Roland. A vállalkozást szüleik alapították, és haláluk után, 2019 júliusában vették át a cukrászmesterséget kitanult gyermekeik, akik már diákként kivették részüket a bolti tennivalókból. Az elmúlt bő három évtizedben mindig arra törekedtek, hogy a vásárlók igényeinek megfeleljenek, mondta Sipos Roland. Ez sikerült is, amit mutat, hogy hétvégenként naponta 7-800 sütemény is elfogy. Az öt cukrász kezei közül nemcsak a klasszikus édességek kerülnek ki, fogékonyak az újdonságokra, és mindig megtalálható a kínálatban az év Magyarország tortája.

Balaicz Zoltán felidézte, hogy a vendéglátóhelyek megméretését a KISOSZ kezdeményezésére 2005-ben hirdették meg és öt éven át adták át a díjat az éttermeket, kávézókat végijáró szakmai zsűri értékelése alapján. Pár év szünet után 2016-ban a Városmarketing Iroda koordinálásával újra meghirdették a versenyt, ami ezúttal már a interneten zajlott, és a közönség szavazhatott. Tavaly annyi változás történt még, hogy két kategóriát hirdettek meg, így külön mérettek meg az éttermek, vendéglők és külön a cukrászdák, kávézók. Ez utóbbi kategóriában összesen 1825 szavazat érkezett. Az első helyen az Esztrol süteménybolt végzett, megelőzve a Legends Pubot, harmadik a Dolce Vita kávéház, negyedik az Éden süteményház, ötödik a Kávélabor lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában