Programajánló

2023.01.17. 15:00

Áprilisig egy helyszínen minden rendezvény – Ismertették a Keresztury VMK programjait

Március 31-ig – az Esküvő Pont kivételével – zárva tartanak a Keresztury VMK intézményegységei, ám az épületben számtalan programmal várják az érdeklődőket, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a nyitás utáni rendezvényeket is ismertették.

Mozsár Eszter

Elsőre azt hihetné az ember, hogy eltévedt, nem is a városi művelődési központban jár: az Art mozi büféje balra, a hangversenyterem munkatársai a jobb oldali ruhatár előtt, a Gönczi Galéria irodának berendezve, sőt, a VMK Caffé mellett a földszinten a megyei könyvtár kollektívája is helyet kapott.

Flaisz Gergő igazgató a kissé szokatlan állapotról elmondta, így tudják átmenetileg megoldani a válság okozta problémákat, miközben az intézményegységek gőzerővel a nyitás utáni programokon dolgozik. Hangsúlyozta, továbbra is mindent megtesznek, hogy fenntartsák a látogatók érdeklődé-sét, s különféle korosztályoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget, szórakozást. Az igazgató hoz-zátette, nem könnyű működtetni a közművelődési intézményt, mivel az elmúlt két év alatt megvál-toztak a szokások, értve ezalatt, hogy míg korábban 80 százalék volt az online előre váltott jegyek aránya, addig mostanság az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást. Flaisz Gergő mégis azt javasolja, hogy mindenki időben váltsa meg a belépőt, hogy biztosan eljusson a rendezvényre. A sajtótájékoz-tatón elhangzott, tavaly sikeresen nyertek az NKA pályázatán, így 2,5 millió forint támogatásból 11 magyar együttes lép színpadra a következő hónapokban, köztük a Tankcsapda, Deák Bill Gyula, az Európa Kiadó és a Blahalouisiana.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A művelődési központ programjairól elmondta, e héten csütörtökön Stumpf-Biró Balázs összeom-lás-kutató az emberiség várható jövőképét mutatja be. Pénteken este a Lead Zeppelin ad koncertet, szombaton pedig a családok a Madách Színház művészeinek közreműködésével a Frakk, a macskák réme című mesemusicalét láthatják. Január 25-én Bősze Ádám zenetörténész az „umcacca”, azaz a bécsi Újévi Koncert, a Strauss család boldog békeidőt idéző világába kalauzolja a hallgatókat. Aki pedig őseire, a családfakutatás mikéntjére kíváncsi, az február 2-án tudhat meg többet Bárdossy Pé-ter történész-levéltáros, családtörténeti kutató előadásából. Február 8-án a Pillnagók szabadok című vígjáték lesz műsoron Hegyei Barbara főszereplésével. Március 23-án Vecsey H. Miklós és zeneka-ra koncertszínházi előadása Pilinszky János és Csoóri Sándor életművét dolgozza fel. Ezen kívül tavasszal Kassai Lajos lovasíjász és Csányi Vilmos Széchenyi-díjas etológus tart előadást.

Az intézményegységek programjairól később egyenként, részletesen beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában