Átadták

2022.12.22. 15:02

Zártkerti utat újítottak fel Iklódbördőcén

Több tucatnyi szőlőbirtok, továbbá a XIII. században emelt szakrális épület, a mároki kápolna közelíthető meg azon az Iklódbördőcéhez tartozó külterületi úton, amelynek felújítás utáni átadóját csütörtökön tartották.

Gyuricza Ferenc

Szűcs Zoltán falugondnok (balról), Tiszai Zoltán, a kivitelező Zalaroad Kft. képviselője, Sabján Krisztián polgármester, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh Imre szőlőbirtokos gazda az iklódbördőcei avatóünnepségen

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az eseményen Sabján Krisztián polgármester elmondta: a beruházás értéke 45 millió forint, ennek 95 százalékát a vidékfejlesztési programban elnyert pályázati támogatás biztosította a község számára. A fejlesztés során 350 méter hosszban készült 3 méter széles aszfaltozott, továbbá közel egy kilométer hosszúságban bazaltköves út, illetve 500 méter hosszban burkolt folyókát is építettek a vízelvezetés érdekében.        

A térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter elsőként arról beszélt, hogy miután a magyar gazdaságot sikerült a szociálliberális Gyurcsány-kormány által okozott válságból kihúzni, nemcsak a munkahelyteremtésre és a nagyvárosok fejlesztésére tudott hazánk jelentős pénzeket fordítani, de a vidéki kistelepülésekre is.  

- A vidéki települések a Magyar falu program mellett három további területről tudtak forrásokhoz jutni – folytatta a képviselő. – Az Agrárminisztérium kezelésében lévő vidékfejlesztési pályázatok révén, a megyei közgyűlések által koordinált terület- és településfejlesztési operatív programok által, valamint egy kimondottan a vidéki kistelepülések számára kiírt operatív program jóvoltából. A külterületi utak fejlesztését, mint jelen esetben is, a vidékfejlesztési program tette lehetővé. Ez Zalában azért kiemelten fontos, mert a zártkertek megközelítése az utak állapota miatt már nehézségeket okozott, miközben azt szeretnénk, ha ezek a birtokok továbbra is hasznosításra kerülnének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában