Közgyűlési döntés

2022.12.19. 10:30

Új tagok a munkacsoportban

A megyeszékhelyi önkormányzat közgyűlése a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletében 2012-ben határozott arról, hogy a közgyűlés a sírjel művészi értéke miatt, illetve az elhunyt személy iránti tisztelet kifejezése érdekében sírjelet, temetési helyet védetté nyilváníthat.

Arany Gábor

A védettség alá helyezést, illetve megszüntetését e célra létrehozott munkacsoport kezdeményezi írásban. A védett síremlékek körét ötévente felül kell vizsgálni. A munkacsoportban összetételében változás történt, mert dr. Németh József irodalomtörténész egészségi állapota miatt, Herczeg András a Városgazdálkodási Kft. kegyeleti ágazatának vezetője pedig nyugdíjazása miatt mondott le tagságáról. Helyükre Kissné Béres Katalin történészt, a Göcseji Múzeum főmuzeológusát, Sziva Adriennt, Városgazdálkodási Kft. kegyeleti ágazatának új vezetőjét, valamit Simonné Tomori Bernadettet, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának környezetvédelmi szakreferensét választották meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában