Az eső sem vette el a kedvét

2022.12.05. 15:03

Pózvára látogatott a Mikulás

Vasárnap délután a zord idő és az eső sem akadályozta meg a Mikulás csapatát, hogy csengőszóval végigjárja a pózvai városrészt, s meglátogassa az egész évben kiválóan viselkedő gyerkőcöket, de nem csak az ott élőket, hanem a dédszülőkhöz, nagyszülőkhöz látogató unokákat is.

Fincza Zsuzsa

: Esőben is végigjárta a városrészt a pózvai Mikulások csapata 03.: A legfiatalabb csemete, a nagymamánál vendégeskedő az 1 hónapos Boronyák Bíborka is kapott ajándékot Cséve János Mikulástól - a képen a szüleivel

Fotó: Fincza Zsuzsa

A hagyományoknak megfelelően az ajándékot az idén is a Pózváért Alapítvány vásárolta, a szervezést az Összefogás Egyesület vállalta - tudtuk meg Tanainé Farkas Zsuzsannától, az egyesület elnökétől. Több mint 3 évtizeden át vidám mikulásünnepség keretében kapták meg a pózvai csemeték az ajándékot, 3 évvel ezelőtt a Covid-járványra tekintettel döntöttek úgy, házhoz megy a nagyszakállú. E módit annyira megszerették, hogy az idén már több mint 60 csomagot kellett készíteni a szervezőknek. Sőt, a segítőkből is túljelentkezés mutatkozott, ezúttal Cséve János rangidős Mikulás mellett az érettségi előtt álló Forgács Milán mint télapótanonc is magára öltötte a piros köpönyeget, s Tóth Mátyás, Tóth Máté, Fatér Kristóf, Horváth Barnabás és Bajzik Bianka személyében népes krampuszcsapat segítette a munkájukat. A kísérethez szokás szerint Tanainé Farkas Zsuzsanna és Némethné Kámi Anikó vezetésével a szervezők is csatlakoztak.

Tóth Benet, mint Mikulás-palánta is kapott ajándékot
Fotós: Fincza Zsuzsa
Németh Kornélia és Noémi már a közösségi házban találkoztak a készülődő Mikulás csapatával
Fotós: Fincza Zsuzsa
A legfiatalabb csemete, a nagymamánál vendégeskedő az 1 hónapos Boronyák Bíborka is kapott ajándékot Cséve János Mikulástól - a képen a szüleivel
Fotós: Fincza Zsuzsa

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában