Közel 200 résztvevő

2022.12.19. 19:00

Koccintós túra a magyar-szlovén határon

Vasárnap rendezték meg ismét a rigányóci gyalogtúrát és pezsgős koccintást a magyar-szlovén határ menti térség együttműködő települései, szervezetei.

Korosa Titanilla

A túrázók a zsitkóci faluotthon előtt

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A programot 2004 óta szervezik meg, minden alkalommal gyalogtúra indul Zsitkócról, a faluotthontól a riganyóci kilátóhoz, majd onnan a magyar oldalon érkeznek a résztvevők a Hetés Barátság Parkba, ahol pezsgős koccintással búcsúztatják az óévet és köszöntik az újat. Idén is közel 200-an érdeklődtek a program iránt, mely az évek során a határ menti együttműködés egyik szimbóluma lett.

A túra a Zsitkóc és Bödeháza közti parkban ért véget, ahol a szervező szlovén és magyar települések vezetői, képviselői mondtak rövid köszöntőt, és a koccintás mellett baráti társalgásra is invitálták a kirándulókat és az oda megérkező vendégeket. A programon a túrázók mellett a határtérség és távolabbi települések polgármesterei, egyesületi vezetői is részt vettek, valamint Horvátországból és Szlovákiából is érkeztek résztvevők a programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában