A Nyerges és a Szabadság utcában

2022.12.13. 19:30

Járdafelújítások Csácsbozsokon

Forgalmas utcát keresztező gyalogos-átkelőhely, közeli bolt és iskola, egyebek mellett ezért döntöttek a Nyerges utca keleti oldalán a járda felújításáról, ennek első üteme minap készült el. A részletekről kedden a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Gecse Péter, Herkliné Ebedli Gyöngyi és Péter Gyöngyi, a polgármesteri hivatal kommunikációs szakreferense

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Gecse Péter alpolgármester arról számolt be, hogy a Kovács Károly városépítő programból finanszírozott 4,6 millió forint értékű munka eredményeként Csácsban a Nyerges utca Domb utcai kereszteződéstől déli irányban 115 méteren újították fel a járdát. Ezzel eleget téve egyben a lakossági kéréseknek is, hiszen a burkolat állapota és a jelentős forgalom indokolta a beavatkozást. Az októberben kezdett beruházásban a kivitelező Zala-Müllex Kft. szakemberei a teljes alépítmény cseréjével oldották meg a felújítást, megteremtve az akadálymentes útcsatlakozást is. 

A településrészi önkormányzat képviselője, Herkliné Ebedli Gyöngyi beszámolt arról is, hogy Bozsokon a Szabadság utca nyugati oldalán a járda felújításának immár a harmadik üteme is elkészült. Idén 82,5 méter hosszban építette ki az új burkolatot a kivitelező Szo-Zo Build Bt., és megtörtént a járda mellett a zöldfelület rendezése is a 2,8 millió forint értékű beruházásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában