Ünnepség

2022.12.13. 12:00

Idősek napja Rédicsen

Advent harmadik vasárnapján köszöntötték a határ menti községben a szépkorú lakókat ünnepségen.

Korosa Titanilla

Soós Endréné és Pete Polgár Máté gyújtották meg a harmadik gyertyát a koszorún

Fotó: Korosa Titanilla

Zenés műsor, ajándékozás és vendéglátás is szerepelt a programban, melynek kezdetén Soós Endréné polgármester mondott köszöntőt. 

-A világjárvány miatt több évig nem tudtuk megtartani ezt a rendezvényt, hogy senkit ne tegyünk ki a betegség veszélyének - fogalmazott. - Idén végre újra találkozhatunk, hiszen településünkön hagyomány, hogy az időseket az adventi időszakban köszöntjük. A karácsony a legszebb ünnepünk, ilyenkor igyekszünk örömet szerezni. 

 

Jó dolog együtt lenni, beszélgetni, mint, ahogy tesszük a mai alkalommal. A pandémia - úgy érzem - elszigetelte az embereket egymástól, jó lenne, ha visszaállnának a régi kapcsolatok az emberek közt. Legyünk egymás iránt nyitottak, hiszen csak egymásra számíthatunk. E rendezvény célja is, hogy kérdezzük meg egymástól, ki hogyan érti magát, kivel mi történt. 

 

Ezután Pete Polgár Máté plébános mondta el ünnepi gondolatait, majd az ünnepség keretében közösen meggyújtották az öröm gyertyáját az adventi koszorún. 

A továbbiakban verssel köszöntötte a megjelenteket Pék Edit, Bedő Lászlóné alpolgármester, majd helyi zenés fellépők következtek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában