Összetartó közösség

2022.12.16. 15:30

Huszonöt éve találkoztak utoljára – gépműhelyben mulattak a résztvevők

Negyed emberöltővel ezelőtt, 1992-1997 között jártak azok a fiatalok a nagykanizsai Cserháti Sándor Mezőgazdasági és Gépészeti Szakközépiskolába, akik ma már tisztes családapák. Hosszú idő elteltével Szummer László és Szommer Szabolcs kezdte el szervezni a jubileumi találkozót.

ZH

A negyedszázados osztálytalálkozó tagjainak csoportképe

Fotó: Katona Tibor

- Sokat töprengtem rajta, hol kellene tartanunk az összejövetelt. Ha elmegyünk egy étterembe, ott szűkös az időkeret. Arra gondoltam, ha a többi osztálytársam is beleegyezik, akkor nálam rendezzük meg a találkozót. Telefonon, Facebookon próbáltuk elérni az egykori csoporttársakat. Meglepetésünkre nagy volt az érdeklődés, mindenki lelkesen fogadta az osztálytalálkozó hírét - emlékezett vissza a szervezés kezdetére Szummer László.

Rendhagyó módon, de annál személyesebb légkörben, egy gépműhelyben tartották meg a találkozót. A 22 fős osztályból szinte mindenki eljött, viszont az osztályfőnök már nem érhette meg az találkozót. A tanárokat Zsiga László képviselte. A köszöntőt követően disznótoros reggelivel indult a program, majd tele hassal mindenki elmesélhette, mi történt vele az elmúlt 25 évben.

Vidám volt a hangulat
Fotós: Katona Tibor

- Jó csapatunk volt, összetartó társaság, nem volt széthúzás a közösségben - mondta a másik szervező, Szommer Szabolcs, aki hozzátette, az osztály többsége más pályát választott. - Többen rendőrök lettek, katonatiszti iskolát végeztek, a mezőgazdaságban kevesen maradtak.

Az emlékek a finom ételek és italok mellett sorra jöttek elő. Zárásként megígérték a résztvevők, nem várnak újabb negyedszázadot a következő találkozóig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában