Jótékony mozgás

2022.12.03. 19:00

Futással tehettek a rászorulókért Zalakaroson (galéria, videó)

Több, mint kilencven futó és gyalogos nevezett tartós élelmiszerekkel, ruhákkal és gyermekjátékokkal szombaton a Zalakarosi Futrinkák Futó, Szabadidő és Rekreációs Sport Egyesület jótékonysági Mikulás futására.

Benedek Bálint

A fürdővárosi futók és a környékbeliek együtt mozogtak, hogy segíthessenek adományaikkal

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A futók, a gyalogosok, illetve a kerékpárosok a Karos Korzóról indultak, ahol Szabadicsné Madaras Katalin, az egyesület elnöke köszöntötte a nevezőket. Elmondta: több évre visszatekintő hagyománya van a szabadidős eseménynek, amit mindig december elejére időzítenek, hogy a szociális területeken dolgozó szervezeteknek legyen idejük még az ünnep előtt eljuttatni a csomagokat a nélkülöző, nehezebb körülmények között élőknek.

- Szerencsére a mozgás hírére a helyiek mellett érkeztek a környékbeli településekről, sőt Nagykanizsáról is - folytatta. - Példaértékű ez az összefogás, s ezúttal nevezni kizárólag tartós élelmiszerekkel és jó állapotban lévő játékokkal, illetve plüssfigurákkal lehetett. Az indulók pedig 700 méter, 3000 és 5000 méter közötti távokat teljesíthettek, de lehetett sétálni és biciklizni is a jó ügyért. Minden résztvevő különleges, mézeskalács érmet kapott.

Az adományok a zalakarosi Szociális Alapellátó Szolgálathoz és Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz kerülnek, akik a rászoruló idősek, illetve a több gyermeket nevelő családok között osztják szét azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában