Önkormányzati ülés

2022.12.25. 11:00

Elfogadták a költségvetést Zalaszentgróton

Az önkormányzat decemberi ülésén fogadta el a költségvetés módosítását: a főösszeg az év eleji 5 milliárd 966 millió forintról 2022. végére 6 milliárd 181 millió forintra emelkedett.

A növekedéshez hozzájárult, hogy a város az idei diákmunka-pályázatban pótkeretet kapott, öt fő foglalkoztatására. Az utóbbi hónapok lakossági befizetései pedig 240 ezer forinttal járulnak hozzá hegyi utak karbantartásához, amihez az önkormányzat ugyanekkora összeget biztosít a büdzsében. Egy pályázatnak köszönhetően 9,3 millió forintot fordíthat a város közműfelújításra. A helyiadó-kiesés kompenzálására kapott még 17,5 millió forint kiegészítő állami támogatást a település, illetve érkezett többlettámogatás az egészségügyi központ személyi kifizetéseihez is. Az önkormányzat döntött, hogy a költségvetésből bruttó 3 millió forintot biztosít a volt gimnáziumépületben a nyílászárócseréhez szükséges további karbantartások elvégzésére, valamint a Shotokan Karate-Do Egyesület által használt terem fűtésének kiépítésére, közölte a Facebookon Baracskai József polgármester. S

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában