Sikeres évet záró gálaest

2022.12.18. 19:30

Az Albatrosz 170 növendéke 31 produkciót mutatott be (galéria)

Sokéves hagyományukat követve versenyek sokaságán vettek részt és szerepeltek sikerrel az Albatrosz Tánc Sport Egyesület tagjai, a csapat karácsonyi gálaműsoron mutatta be tudását szombaton az Art moziban.

Arany Gábor

A gálaműsor záróképe az összes szereplővel

Fotó: Pezzetta Umberto

Érdeklődésünkre Háriné Molnár Ágnes úgy fogalmazott, minden évben nagy izgalommal és várakozással készülnek erre a gálaműsorra. Az idei azért is különleges, mert új helyszínen, új körülmények között lépnek színpadra, hogy mind a 170 növendékük – négyévestől a felnőttekig – megmutathassa tudását, mégpedig 31 produkcióban.  A gálaesten hirdették ki a Mutasd meg, hogy nem csak táncolni, hanem rajzolni is tudsz című rajzpályázatuk eredményét is. A megméretést első alkalommal írták ki négy korosztályban. A beérkezett 27 pályamű zsűrizését a thaiföldi Achara Phanurat professzor, a Surinda Rajabhat Egyetem igazgatója vállalta el. Kapcsolata az egerszegiekkel annak köszönhető, hogy az Albatrosz nyolc táncosa ez évben másodszor vett részt egyedüli magyar csapatként a Thaiföldi Nemzetközi Népművészeti és Kulturális Fesztiválon.

Háriné Molnár Ágnes arról is szólt, hogy ez évben a Magyar Látványtánc Sportszövetség versenyén, a magyar és az Európa-bajnokságon tíznél több első helyet szereztek. Idén először szervezték meg az Albatrosz szóló és duó országos minősítő táncfesztivált. Telt házzal zajlottak nyári tánctáboraik Szentkozmadombján és az egerszegi Keresztury VMK-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában