A társadalom lelkiismeretének napja

2022.12.11. 12:28

A szépkorúakat köszöntötték Murarátkán

A falukarácsonyi ünnepséggel kötötte össze a szépkorúak köszöntését a dél-zalai község önkormányzata. Szombaton délután mintegy hatvan főt láttak vendégül a helyi művelődési házban.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter (balról), Födő-Vargek Lajos és Gyergyák Zoltán a murarátkai rendezvényen

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Köszöntőt Gyergyák Zoltán, a település polgármestere mondott, aki úgy fogalmazott: az idősek napja a társadalom lelkiismeretének a napja, mert arra is figyelmeztet bennünket, hogy az előttünk járó generációk teremtették meg a feltételeit a jelenkori életünknek és a jövő továbbépítésének. Ezért az önkormányzat minden tőle telhetőt igyekszik megtenni a helyi szépkorúak biztonsága és kényelme érdekében, illetve szívesen veszik az idősek véleményét, tanácsait, gondolatait. A polgármester szerint a szeretet és a napi gondoskodás ugyanis nem az anyagi élehetőségek függvénye, ahogyan a törődés és az odafigyelés sem lehet az, ezért ne csupán egyetlen alkalommal, a szépkorúak napján adassék meg az az ünnepelteknek, hanem a mindennapok küzdelmeiben is.  

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője ugyancsak szólt a jelenvőkhöz. Gyergyák Zoltán gndolataihoz csatlakozva többek közt azt hangsúlyozta, a szépkorúak a munkával töltött évtizedek során olyan tapasztalat és tudás birtokában jutottak, amit iskolában nem lehet megtanítani, s ami minden körülmények között tiszteletet érdemel.    

A beszédeket követően a polgármester és az országgyűlési képviselő külön köszöntötték, illetve meg is ajándékozták Födő-Vargek Lajost, aki a rendezvény napján ünnepelte 85. születésnapját, majd az elmúlt egy esztendő során elhunyt murarátkai lakosok emlékére mécsest gyújtottak. A program folytatásaként a muraszemenyei általános iskola diákjai, illetve a letenyei versmondók adtak ünnepi műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában