Nagyrészt pályázati támogatásból valósultak meg

2022.11.11. 12:30

Utakat, járdát, parkolót avattak Nemesapátiban

A település vezetősége Nagy Bálint beruházási államtitkár, a térség országgyűlési képviselője társaságában, ünnepélyes keretek között avatta fel az újjáépített Temető utcát az újonnan létesített parkolókkal, a sírkertben kialakított urnafalat, az Árpád utcai járdát és a Petőfi utca leaszfaltozott szakaszát.

Fincza Zsuzsa

A Temető utca és az ajándékba kapott területen épített parkoló. A képen (b-j) Kutai Erzsébet önkormányzati képviselő, közművelődési asszisztens, Fehérné Simon Piroska alpolgármester, Nagy Bálint és Mérnyei Sándor. Fotók: Fincza Zsuzsa

- Elégedetten könyvelhetjük el, hogy a Magyar falu program segítségével, a lakosság összefogásával sokat fejlődtek a kistelepülések is. Természetesen nem dőlünk hátra, továbbra is ezen fáradozunk - fogalmazott a honatya, aki lehetőségei szerint igyekszik időt szakítani rá, hogy személyesen győződjön meg a haladásról és egyúttal tájékozódjon a helyi tervekről, az esetleges gondokról.

- Örömmel jelenthetem ki, hogy a Temető utcával a falu utolsó földútját is korszerűsítettük, s ezentúl Nemesapátiban mindenütt aszfaltos úton közlekedhet az 520 fős lakosság - újságolta Mérnyei Sándor polgármester.

A Magyar falu program (mfp) útépítési pályázatán 16 millió 85 ezer forintot nyertek a Temető utca korszerűsítésére, az út mentén kialakított közel 30 parkolóhoz a területet egykori falubelijüktől, a jelenleg Budapesten élő Csertán Ferenctől ajándékba kapták. A lakossági igényeket kielégítendő, a ravatalozónál kialakított urnafalat az mfp 4 millió 242 ezer forintos támogatásával valósították meg. A Petőfi utcai útjavításra és az Árpád utcai járdaépítésre elnyert 17 millió forintot a saját költségvetéséből 3 millió forint önrésszel egészítette ki a települési önkormányzat.

Az urnafalat a lakosság kérésére építtették, a díszkerítést és az asztalokat helyi vállalkozó készítette
Az Árpád utcaiak immár aszfaltos járdán közlekedhetnek - a képen Mérnyei Sándor és Nagy Bálint
Az aszfaltos járdával az Árpád utcaiak régi álma valósult meg. A képen (b-j) Kutai Erzsébet önkormányzati képviselő, közművelődési asszisztens, Fehérné Simon Piroska alpolgármester, Nagy Bálint és Mérnyei Sándor
 
Nagy Bálint államtitkár (balról) Cserép Géza véleményét is kikérte. Mellettük Mérnyei Sándor

 

A Petőfi utcára is ráfért a javítás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában