Ezúttal az Eötvös-iskola előtt

2022.11.14. 19:32

Újabb K+R megállót avattak Zalaegerszegen

Puszi és menj! Röviden így lehet összefoglalni a K+R megállóhely lényegét, a megyeszékhelyen hétfőn adtak át ilyet az Eötvös- iskola előtti szakaszon, a Köztársaság útja keleti oldalán.

Arany Gábor

Szak Tibor, Orosz Ferencné és Hanzséros Alajos az avatáson.

Fotó: Arany Gábor

Mint annyi más, ez az elnevezés is az Egyesült Államokból terjedt el a kiss and ride (puszi és utazz) rövidítéséből. Tehát ezek nem várakozóhelyek, pusztán arra szolgálnak, hogy a kiszállás idejére az autósok megálljanak. Orosz Ferencné, a térség önkormányzati képviselője elmondta, a reggeli, délutáni csúcsforgalom idején régóta gondot jelentett a megállás az iskolához és az óvodához érkező gépkocsikkal. Ezen enyhít az az öt beállóhely, amit a Kovács Károly városépítő programban épített ki a Szabadics– Horváth-Ép konzorcium három hét alatt, 17 millió forintos költséggel. Hanzséros Alajos, a naponta hatszáz diákot fogadó Eötvös-iskola vezetője hangsúlyozta, a közlekedők biztonságát szolgálja az öt beállóhely. Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportvezetője utalt rá, hasonló megállókat adtak át nemrég a Dózsa-iskola előtt, és újabbak létesítését tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában