Rekordszámú nevező a versenyen

2022.11.25. 18:30

A Szép Magyar Beszédért Alapítvány szavalóverseny eredményei Keszthelyen

Idén is megrendezte a Szép Magyar Beszédért Alapítvány területi szavalóversenyét a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban.

Péter B. Árpád

Szép magyar beszédért verseny eredményei Keszthelyen

Fotó: Péter B. Árpád

Ezúttal rekordszámú, 78 keszthelyi és környékbeli fiatal jelentkezett az irodalmi viadalra, amelynek 1995-ös kezdete óta már több mint 1300 diák vett részt a megmérettetésen.

Dr. Cséby Géza irodalomtörténész, a civil szervezet kuratóriumának elnöke azt mondta, céljuk továbbra is az, hogy megóvják s ápolják a szép magyar beszédet a hazai kortárs, illetve a határon túli magyar írók és költők műveinek segítségével. A megmérettetésre helyi és térségbeli általános és középiskolás diákokat vártak, akik háromperces verseket, vagy prózai részleteket adhattak elő.

A győztesek. 1-2. osztály: Sághi Alina Bori (Csány-Szendrey Ált. Isk.), 3-4. osztály: Bayer Lénárd (Csány-Szendrey Ált. Isk.), 5-6. osztály: Monduk Katica (Szabó István Ált. Isk., Cserszegtomaj), 7-8. osztály: Neményi Hanna (Egry J. Ált. Isk. Gersei-Pethő Tagintézmény). A középiskolások versenyét a Vajda János Gimnázium diákja, Kurusta Sára nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában