Szociális támogatás

2022.11.18. 16:00

Idén kevesebb tűzifát oszthattak szét Baktüttösön

Vannak családok, amelyek már nagyon várták a tűzifát, ezért is igyekezett a göcseji község önkormányzata mielőbb eljuttatni az érintettekhez azt a mennyiséget, amit szociális támogatásként osztottak ki a falu lakosai között.

Gyuricza Ferenc

Béres László polgármester és Rózsahegyi Szilvia

Fotó: Gyuricza Ferenc

Béres László polgármester mondta mindezt lapunknak annak kapcsán, hogy e hét csütörtökén már le is zajlott a szociális tűzifa kiosztása a községben. Ugyan az elmúlt évihez mennyiséghez képest ezúttal 17 köbméterrel kevesebb fa vásárlására kapott támogatást a belügyminisztériumtól a község, de így is tudtak 38 családnak segíteni.  

- Idén 48 köbméter fa beszerzésére kaptunk támogatást, ez jelentősen kevesebb, mint a korábbi években – részletezte a polgármester. – Községünk lakosai közül most 42 személy nyújtott be pályázatot, ennek megfelelően mindössze egy és két köbméter közötti mennyiséget tudtunk a pozitív elbírálásban részesülők számára biztosítani.

A három gyermeket egyedül nevelő Rózsahegyi Szilvia két körmétert kapott. Mint mondotta, eddig ez a mennyiség elegendő volt egy fűtési szezonban, hiszen fával csak rásegíteni szokott a gázfűtésre. Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt mostantól azonban lehetőség szerint spórolna a gázzal, inkább a fát használná.    

- Hogy mire lesz elegendő ez a két köbméter, azt egyelőre nem tudom megmondani – folytatta. – Mindenesetre ez a mennyiség is nagy segítséget jelent, hiszen erre már nem kell költenem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában