600 milliárd forint vidékfejlesztésre

2022.11.18. 19:30

Felújított utat adtak át Kisbucsán

"A vidékfejlesztésben a legsikeresebb támogatási rendszert a 2018-ban útjára indított Magyar falu program jelenti."

Arany Gábor

Nagy Bálit és Takács Ferenc polgármester a felújított úton

Fotó: Arany Gábor

Ezt Nagy Bálint beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő fogalmazta meg annak kapcsán, hogy Kisbucsán átadták a felújított Jánosképi utat. A hazai költségvetés támogatásával az elmúlt években 600 milliárd forint értékében valósultak meg olyan beruházások, amelyek a vidéken élőket szolgálják. A cél, hogy a legkisebb települések is képesek legyen megtartani népességüket, tette hozzá.

Tódor Szabolcs plébános megáldotta a felújított utat
Fotós: Arany Gábor

A 437 lelket számláló Kisbucsán a Búcsúszentlászlóra vezető 7363-as számú úthoz csatlakozó Jánosképinek nevezett önkormányzati út 2002-ben kapott aszfaltburkolatot, de az elmúlt két évtizedben egyre rosszabb állapotba került. Hasonlóan reparálásra várt az úgynevezett Miseút, ami nevét abból kapta, hogy ezen jártak a hívek a búcsúszentlászlói templomba. A két út felújítására a Magyar falu programhoz pályázott az önkormányzat.  Az elnyert 37,1 millió forint támogatás nagyobbik részéből, mintegy 20 millió forintból a Zala-Müllex Kft. kivitelezésében 395 méter hosszúságban új aszfaltréteget kapott a Jánosképi út. Ez májusban készült el. A második ütemben a Miseút került sorra, a felújítást szintén a Zala-Müllex végezte. Ez 535 métert jelent és a munka augusztusban készült el. Kisbucsa korábban is sikerrel szerepelt a magyar falus pályázatokon. Közterületek karbantartásra használatos eszközökre 10,2 millió, falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatására 15 millió forintot nyertek 2019-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában