A beruházás 250 millió forintból valósul meg

2022.11.10. 18:00

Felújítják az Apáczai művelődési központ tornacsarnokát

Elkezdődött az Apáczai Csere János Művelődési Központ tornatermének rekonstrukciója. A 250 millió forint értékű beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett országos tornaterem felújítási programban finanszírozzák, hangzott el a helyszínen csütörtökön tartott tájékoztatón.

Arany Gábor

Az október 10-én átadott munkaterületen várhatóan 290 nap alatt megtörténik a felújítás, hangzott el a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Bevezetőjében Balaicz Zoltán polgármester utalt rá, hogy 2014-ben fogadták el a városban működő nevelési, oktatási, kulturális intézmények felújításáról szóló tízéves programot, amelynek java már meg is valósult. Ehhez illeszkedik az Apáczaiban kezdődött munka. Ennek támogatására az önkormányzat pályázott sikerrel, míg a beruházás teljes körű lebonyolítását a műszaki tartalom meghatározásától a kivitelező kiválasztásán át a rekonstrukció megvalósításáig a Magyar Kézilabda Szövetség vállalta, a költségekhez az önkormányzatnak nem kellett hozzájárulni.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az október 10-én átadott munkaterületen várhatóan 290 nap alatt megtörténik a felújítás, ez érinti a tetőszigetelést, az elektromos rendszert, az öltözőket és a vizesblokkokat, emellett kicserélik a nyílászárókat, a világítótesteket.

Vigh László országgyűlési képviselő a felújítás egyik várható eredményeként az energia megtakarítását emelte ki. 

Szloboda Judit, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke és Orosz Ferencné, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújításért. Utóbbi kiemelte, a tornacsarnok eddigi kihasználtsága is a népszerűségét jelezte, és ez várhatóan csak növekedni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában