Skrabut Éva továbbra is segíti munkájukat

2022.11.15. 12:00

Devecz Erzsébet lett a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke

Devecz Erzsébetet, az egykori titkárt választották elnöknek a Zala Megyei Népművészeti Egyesület hétvégi tisztújító közgyűlésén. Elődje, Skrabut Éva tiszteletbeli elnökként segíti továbbra is a szakmai munkát.

Mozsár Eszter

A tisztújítás után a tagok, hátsó sor (b-j): Mile Judit, Takács Andrea Zsuzsanna, Devecz Erzsébet, Nagy Béla, Csuti Tibor, Tompa Márton, Stiller Szilárd. Első sor: Sepsiné Szabó Emőke, Molnárné Riskó Erzsébet, Skrabut Éva, Bedics Zsuzsanna, Domján Zsuzsanna

Forrás: ZH

Érdeklődésünkre az új elnök elmondta: az egyesület egy nagy családként működik és létezik 40 éve, mindenki lehetőségeihez, tudásához, nem utolsó sorban kitartásához mérten segíti a szervezet és tagjai szakmai fejlődését és munkáját, társadalmi elismertségét.

– Úgy gondolom, hogy most három évig nekem, de a majdani mindenkori elnöknek és elnökségnek is az a feladata, hogy az egyesületünk Éva vezetése alatt elért és kivívott társadalmi helyzetét, szakmai színvonalát, elismertségét megtartsa. Emellett helyet, alkalmat és közösséget biztosítson azok számára, akik a magyar népi kultúránk továbbörökítéséhez hozzá szeretnének járulni – felelte kérdésünkre Devecz Erzsébet.

Nagy Béla továbbra is alelnökként tevékenykedik, a titkári feladatokat Bedics Zsuzsanna látja el. Elnökségi tagnak Molnárné Riskó Erzsébetet, Domján Zsuzsannát, Csuti Tibort, Stiller Szilárdot és Tompa Mártont választották. A felügyelőbizottságban Takács Andrea Zsuzsanna, Mile Judit, Sepsiné Szabó Emőke kapott helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában