A megoldások emberei

2022.11.14. 19:30

A szociális munka napját ünnepelték Nagykanizsán

A Család és Gyermekjóléti Központ munkatársait köszöntötték hétfőn, a szociális munka napja alkalmából. Az ünnepség keretében az intézmény esetmenedzsere, a több mint 20 esztendeje a szociális szférában dolgozó Kállai Viktória kapott elismerő oklevelet.

Pásztor András

Balogh László polgármester, Kállai Viktória esetmenedzser és Mészáros Adrienn intézményvezető

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepségen elsőként Mészáros Adrienn intézményvezető szólt kollégáihoz. Mint mondta: a nehéz élethelyzetben lévők problémái sokfélék lehetnek, s a szociális ellátó rendszernek ezekre a problémákra kell hatékony megoldást találni. És ezeket a megoldásokat csak elhivatott, segítőkész szakemberek tudják előmozdítani.

- A hivatástudattal bíró ember nem azért az emberi jogok élharcosa, nem azért gyógyít betegeket, ír nagy hatású regényeket, vagy működtet segélyszervezetet, mert az valamilyen költség-hasznon elemzés szerint megéri neki. Az ilyen ember magasabb rendű célok szolgálatába állítja az elhivatottságát, és minél nehezebb dolga van, annál elszántabban küzd ezekért a célokért - fogalmazott Mészáros Adrienn.

Az ünnepségen Balogh László polgármester is részt vett, aki szintén kiemelte a szociális szférában dolgozók áldozatkészségét. Úgy fogalmazott: sokkal kevesebb gond és probléma lenne a világban, ha a szolidaditás és az együttérzés kölcsönös lenne.

- Önök az elesettek, a kirekesztettek, a rászorulók, a szegények és betegek segítői - mondta Balogh László, majd rávilágított arra a tényre, hogy a szociális szférában dolgozók az ország egyharmadának nyújtanak támogató kezet, ennyien részesülnek ugyanis valamilyen szociális ellátásban.

Az ünnepség zárásaként elismerő oklevelet vehetett át több mint két évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért Kállai Viktória, az intézmény esetmenedzsere, akit felállva, tapsal köszöntöttek munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában