A közösség ereje

2022.11.28. 14:00

A szépkorúakat köszöntötték Tófejen

Bár az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése október elsejét választotta meg az idősek világnapjának, s ezzel párhuzamosan októbert jelölték ki az idősek hónapjának, a közép-zalai község mégis rendszerint november végére, december elejére teszi a helyi szépkorúak napját.

Gyuricza Ferenc

Horváth Zoltán, Szakács Jánosné, Olasz Jánosné önkormányzati képviselő, Huszár József és Cseresnyés Péter a köszöntőket követően

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A szombaton megtartott rendezvényen Horváth Zoltán polgármester mindezt azzal magyarázta, hogy így egy másik fontos közösségi ünneppel, az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával tudják összekötni a programot. Így történt ez idén is, a köszöntőket, az ebédet, valamint a zömében helyi szereplők, illetve az Orfeum Vándorszínpad társulata által adott műsort követően a jelenlévők a közösségi ház udvarán hallgathatták meg a korábban a településen is szolgált Tüske József nyugalmazott esperes-plébános elmélkedését, amit a gyertyafény fénykapcsolása követett.

Mindezt megelőzően Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a település idős korú lakóit. Úgy fogalmazott: egy közösség erejét az mutatja meg, ahogyan tagjaihoz, köztük a szépkorúakhoz viszonyul, s Tófej ebben példamutatóan viselkedik. Azt is kiemelte: a már nyugdíjas korúak a megélt, ledolgozott évtizedeknek köszönhetően olyan élettapasztalatra tettek szert, olyan tudás birtokába kerültek, amit iskolában tanítani, vagy egyéb módon megtanulni nem lehet.  

A helyi hagyományoknak megfelelően külön köszöntötték a település jelenlévő legidősebb női és férfi lakóját, a 89 esztendős Szakács Jánosnét és a 86 éves Huszár Józsefet. A község doyenjének, a 90 éves Fitos Józsefnek november 8-án, születésnapján adták át azt a díszoklevelet, amit a miniszterelnök is ellátott kézjegyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában