Mintegy 500 ezer euróból valósult meg a beruházás

2022.11.11. 15:00

A szabadidős sportolás lehetőségeit biztosítja az új létesítmény Lendván

Négy homokos talajú röplabdapályát, két teniszpályát, valamint kilenc különböző eszközt tartalmazó szabadtéri fitneszparkot foglal magába az az új létesítmény, amely a sportolni vágyók igényeit hivatott kiszolgálni a határon túli magyar településen.

Gyuricza Ferenc

Ivan Koncut (balról) és Velimir Horvatic sportpedagógus a sportcentrum átadásán Fotó: Gyuricza Ferenc

A mintegy 500 ezer euróból, a helyi kéttannyelvű középiskola közvetlen szomszédságában megépült sportcentrum emellett egy terepkerékpározásra alkalmas úgynevezett pumptrack pályával, valamint egy kiszolgáló szociális létesítménnyel egészült ki. A minap megtartott átadóünnepségen Ivan Koncut, Lendva polgármesteri feladatkört gyakorló alpolgármestere többek közt arról beszélt, hogy a város ezzel a nagyszabású fejlesztéssel, aminek kiviteli munkálatai ez év márciusában indultak, főként a tömegsport lehetőségeit kívánta megteremteni. Céljuk az egészséges életmód népszerűsítése, az aktív kikapcsolódás lehetőségének biztosítása, ezért az egyes pályákat nemcsak az intézmények – a középiskola mellett az általános iskolák és az óvoda – használhatják, hanem a város lakói, valamint a településre látogatók is szabadon, térítésmentesen sportolhatnak rajtuk. A beruházás gyakorlatilag befejeződött, egyedül a világítás kiépítése van vissza, amennyiben ahhoz is sikerül forrást biztosítani, úgy a nyitvatartási-használati idő még inkább kitolódik.

Az avatóünnepségen az is elhangzott: bár a szabadtéri sportcentrum elsősorban szabadidős célokat szolgál, a város professzionális sportolói számára is új lehetőséget teremt. Lendvának hosszú idő után újra van teniszpályája, ezt kihasználva középtávon szeretnék a teniszt is felfuttatni a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában