1956 leverése

2022.11.04. 20:00

A hősökre emlékeztek Zalaegerszegen

Az emlékezésnek köszönhetően erőt meríthetünk a múltban történt eseményekből és a múltban élt hősök példájából.

Arany Gábor

A rendezvény gyertyagyújtással zárult, balra Gecse Péter

Fotó: Arany Gábor

Ezeket a gondolatokat Gecse Péter alpolgármester fogalmazta meg pénteken kora este a forradalom és szabadságharc leverésének 66. évfordulója alkalmából az Ady utcai ‘56-os emlékműnél mondott beszédben, majd így folytatta: 1956 azt mutatja meg, hogy sosem alkudhatunk. Ragaszkodnunk kell nemzetünk szabadságához, függetlenségéhez és egymásba kapaszkodva, egymást nem eresztve kell építenünk nemzetünk jövőjét. A magyar forradalom elindított valamit, ami a kommunizmus velejéig romlott eszméjét megtörte és a hanyatlás útjára állította. A pesti srácok és a vidéki felkelők bátran álltak ki az igazukért, az ő harcuk, az ő áldozatuk az, ami ma is erőt adhat nekünk mindennapi küzdelmeink során, szögezte le.
A nemzeti gyásznapon tartott megemlékezés kezdetén Stárics Roland, a Zala Megyei ‘56-os Hagyományőrző Egyesület elnöke mondott köszöntőt,  A rendezvény gyertyagyújtással zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában