Volt egyszer egy Táncdalfesztivál

2022.10.13. 14:00

Több program is várta az időseket a keszthelyi Balaton Színházban

Könnyűzenei koncert, előadás és tárlatvezetés is várta az érdeklődőket a minap a Balaton Színházban, az idősek napja s hónapja alkalmából szervezett délutánon.

Péter B. Árpád

A Fedák Sári Színház Volt egyszer egy táncdalfesztivál című zenés estje nosztalgikus hangulatot teremtett

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A programsorozat a Változás az életünkben című előadással kezdődött s tárlatvezetéssel folytatódott a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely Sodrásban című kiállításában. A napot a Fedák Sári Színház Volt egyszer egy táncdalfesztivál című zenés estje zárta.

Az emlékeket idéző koncert előtt Manninger Jenő, Keszthely polgármestere azt mondta lapunknak, az idősebb generáció fontos a településnek, hiszen ez elmúlt évtizedek eredményeit nekik köszönheti a város. Hangsúlyozta: segíteni kell őket abban, hogy ezt a kort minél jobban élhessék meg. Ennek része a számukra szervezett sok-sok program mellett a törődés is, hiszen a város intézményrendszere napi szinten segíti őket, például számos ingyenes szolgáltatással.

Az esti koncert előtt Manninger Jenő polgármester azt mondta: segíteni kell az időseket, hogy ezt a kort minél jobban élhessék meg. Mellette Osvald Bálint, a Balaton Színház igazgatóhelyettese
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Emlékeztetett: a testület legutóbbi ülésén felemelte a szociális rendeletben szereplő összeghatárokat átlagosan 50 százalékkal, annak érdekében, hogy az emelkedő nyugdíjak mellett is tudjanak a rászorulók támogatásért fordulni a helyhatósághoz.

Osvald Bálint, a Balaton Színház igazgatóhelyettese pedig arról beszélt a napot záró nosztalgiakoncert előtt: alapfeladatuk s célkitűzésük, hogy elfoglaltságot kínáljanak az idősebb generációnak is, éppen ezért például hosszú évek óta hagyomány a kulturális intézményben, hogy októberben rájuk koncentrálnak.

– Ezzel is tisztelgünk előttük – tette hozzá Osvald Bálint, aki kijelentette: a nap valamennyi programja iránt nagy volt az érdeklődés, a Volt egyszer egy táncdalfesztivál című előadásra pedig teljesen megtelt a színházterem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában