Országos könyvtári napok

2022.10.12. 18:00

Színes programok a könyvtárakban Nagykanizsán

Mozgalmasan teltek a nagykanizsai térség könyvtárainak napjai. Nyolc könyvtári, információs és közösségi helyen közel négyszáz gyerekekhez köztük óvodás és iskolás diákokhoz látogattak el színészek, meseírók és írók.

Benedek Bálint

Farkasházi Réka és a Tintanyúl duó szórakoztatta a fiatalokat

Forrás: ZH

A rendezvényekről Bognár Csilla, a Halis-könyvtár könyvtárosa tájékoztatott. Mint elmondta: Majoros Nóra a Néma táltos, az Éjjeli kalamajka mesék írója a zalakomári, miháldi iskola kisdiákjaival közösen mesét írt. Az írónő a murakeresztúri óvodásoknak meseolvasással és bábelőadással színesítette a délutánjukat. A gelsei, zalaszentbalázsi és felsőrajki kisdiákok Dávid Ádám gyermek és ifjúsági irodalom szerzővel tölthettek egy interaktív foglalkozást. A Közös mese egy varázslatos könyvtárról című előadásán az író közös játékkal, híres mesék motívumainak felfedezésével, egy mese továbbgondolásával, valamint befejezésével szórakoztatta a fiatalokat.

– Aztán országos könyvtári napok keretein belül Farkasházi Réka és a Tintanyúl duó örvendeztette meg a gelsei és zalaszabari óvodásokat és iskolásokat – fogalmazott. – A színésznő a Társasjáték című legújabb mesekönyvéből mesélt egy tanulságos történetet és a könyvhöz tartozó gyermekdalokkal is megismertette a gyerekeket. Míg Szabó Tibor Benjámin íróval az EPIC című ifjúsági kalandregény szerzőjével egy interaktív foglalkozás keretében ismerkedtek meg a 7-8. osztályos szepetneki és murakeresztúri diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában