Méltó környezetben dolgozhatnak

2022.10.07. 16:30

Megújult a Zala-Müllex és Zalai Közszolgáltató közös épülete

Modern, 21. századi körülmények között dolgozhatnak mostantól a Zala-Müllex Kft. és a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai, ugyanis bruttó 220 millió forintból megújult a közös, szociális és irodai helyiségekkel ellátott épület, valamint a műhelycsarnok.

Mozsár Eszter

A kívül-belül modernizált épület titkársága, középen Vigh László és Balaicz Zoltán, jobbra Bauer Arnold

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az 1950-es években épült ingatlant többször bővítették az elmúlt időszakban, azonban nagyobb korszerűsítést eddig nem történt. Zalaegerszeg önkormányzata a Modern Városok Program keretében valósította meg a beruházást.

Balaicz Zoltán polgármester kifejtette, nem mindegy, hogy a lakosság komfortérzetét biztosító szolgáltatók milyen körülmények között dolgoznak. Elmondta, a Modern Városok Program keretében igyekeznek az önkormányzati cégek telephelyeit és épületeit felújítani.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a természet és a környezet védelméről szólt, s arról, hogy az utóbbi évtizedekben keletkezett teméntelen műanyag hulladékot minél előbb ki kell vezetni, mégpedig biológiailag lebomló vagy újrahasznosítható anyagokkal. A hulladékkezelő vállalkozások éppen ezt a struktúraváltást tudják támogatni, mondta a politikus.

Megújult az öltöző is
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Bauer Arnold, a Zala-Müllex Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a központi épület felújítása abba a filozófiába illeszkedik, amit maguk is képviselnek. Mindennapi tevékenységüket a legmagasabb műszaki színvonalon végzik, mégpedig a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és a környezetvédelem szem előtt tartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában