Városi programok

2022.10.18. 10:30

Megemlékezések és útlezárás október 23-án Zalaegerszegen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából több városi programot is rendeznek október 23-án Zalaegerszegen.

ZH

Forrás: ZH-Archívum

11.00: Ostoros Károly, a Városi Forradalmi Tanács titkára emléktáblájának megkoszorúzása. Helyszín: Ostoros Károly Csarnok.
12.00: Szerencsés Rudolf, a Városi Forradalmi Tanács utolsó elnöke emléktáblájának megkoszorúzása. Helyszín: Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium.
16.45: Csendes főhajtás a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság előtti kopjafánál.
17.00: Városi megemlékezés az Ady Endre utcai ’56-os emlékműnél. Beszédet mond Bali Zoltán alpolgármester.
18.00: A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar ünnepi koncertje. Helyszín: városi hangverseny- és kiállítóterem. Vezényel Sándor János karmester, közreműködik Magyar Valentin zongoraművész.

Vasárnap 16.40-től a városi megemlékezés miatt lezárják az Ady Endre utca ’56-os emlékmű előtti szakaszát, valamint a Botfy Lajos utcát. A jelzett időszakban a Táncsics Mihály utcából csak balra lehet kanyarodni. Az útzár feloldására fokozatosan, az ünnepséget követően, várhatóan 18.15 órakor kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában