A kft. folyamatos likviditási problémákkal küzd

2022.10.21. 11:30

A Kanizsa Aréna már bizonyította, hogy érdemes volt megépíteni

Nagy sikert hozott a múlt hétvégén rendezett küzdősport világbajnokság, hiszen nemcsak a rendezvénynek helyet biztosító Kanizsa Aréna volt tömve, hanem a városban lévő szálláshelyek is. Sőt olyan visszajelzés is érkezett a környékbeli üzletektől, büféktől, hogy nem voltak felkészülve ekkora tömegre.

Pásztor András

Illszutráció

Fotó: Szakony Attila

Mindezt Fitos István, a Kanizsa Aréna Kft. ügyvezetője és Radics Balázs operatív vezető mondta el azon a pénteki sajtótájékoztatón, melyen a már lekötött programokról, illetve a létesítmény működtetéséről is szó esett.
Mint azt Fitos István ügyvezető elmondta: a Kanizsa Aréna eddigi rövid működése során már többször is bizonyította, hogy érdemes volt megépíteni, hiszen számos olyan programnak, rendezvénynek adott helyet, amely megtöltötte a létesítményt. Ennek ellenére folyamatos likviditási problémákkal küzd a kft., mivel az önkormányzat nem adja oda a működéshez szükséges forrást.
- Azt a képviselők is pontosan tudják, hogy a Kanizsa Aréna idei működésére közel 100 millió forint volt betervezve, ám ez idáig- két részletben - csak 70 millió forintot kaptunk - árulta el az ügyvezető, aki hozzátette: a fennmaradó 30 millió forintos igényükről már többször tárgyalt a közgyűlés, de mindig elnapolták a döntést. Legközelebb jövő hét szerdán kerülhet napirendre a kérdés, ám nem tudni, hogy az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója miként szavaz majd a támogatásról.
Pedig - mint elhangzott - év végéig számos koncertet és sportrendezvényt kötöttek le, sőt a jövő évre is vannak már megkeresések.
- December első hétvégéjén Fit Kid Európa-bajnokságnak ad helyet a Kanizsa Aréna, majd december 10-én a mindig népszerű és sokakat vonzó Emlékek éjszakája koncert lesz Kanizsán, december 18-én a SzanDia Fitness Sport Club tart gálát, december 27-én pedig T. Danny ad koncertet - sorolta Radics Balázs operatív vezető, aki jelezte: a tavaly elmaradt Wellhello-koncertet várhatóan december 17-én rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában