Szaunaélmény

2022.10.22. 18:00

Illatok, aromák, zenék a Sauna Herbal Kupán Zalakaroson

Csodás szaunaélményben volt része mindazoknak, akik a hétvégén ellátogattak a Zalakarosi Fürdőbe, ahol a Sauna Herbal Cup hazai fordulóját tartották, így igazán felkészült szaunamesterek foglalkoztak a vendégekkel.

Pásztor András

Végh Andor vezérigazgató és Zelenák János, a Magyar Szauna Egyesület elnöke a megnyitón Fotó: Pásztor András

– Jómagam már korábban is figyelemmel kísértem a Sauna Herbal Cup rendezvénysorozatát, így a terveim között szerepelt, hogy egyszer a Zalakarosi Fürdő adjon otthont a megmérettetésnek – árulta el Végh Andor vezérigazgató, aki hozzátette: nem titkolt céljuk, hogy a versennyel népszerűsítsék a szaunázást, pláne úgy, hogy Zalakaroson ehhez minden feltétel adott, hiszen hatalmas méretű szaunavilág működik a létesítményben.

Nos, a versenyre idén 18 szaunamester nevezett az ország több pontjáról, ők két különböző programmal készültek.

– Az első egy relaxprogram a szaunában, mely a szaunamester, a téma, az illat, a zene, a természetes anyagok, a legyezéstechnika és a hőemelés harmonikus egységének csodás élményéről szól – mondta Zelenák János, a Magyar Szauna Egyesület elnöke. – A másik egy bőrápoló program a gőzben, ahol a természetes anyagok kombinációnak különféle egészségtámogató hatása kerül a középpontba.

A szaunamesterek munkáját négyfős nemzetközi zsűri értékelte. A két legjobb helyezést elért szakember november 24-én a prágai döntőben képviselheti Magyarországot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában