Műsor, ajándék, vendéglátás

2022.10.01. 18:30

Idősek napja Iklódbördőcén

Szombaton köszöntötték a település szépkorú lakosságát a kultúrházban műsorral, ajándékkal, vendéglátással.

Korosa Titanilla

Jó hangulatban telt a program

Fotó: A szerző

Az ünnepi szentmise után kezdődött szombaton délután a idősek napi rendezvény, ahol először Sabján Krisztián, a falu polgármestere köszöntötte kedves szavakkal a 60 év feletti vendégeket, majd Kulman Ferencné alpolgármester, a Vöröskereszt helyi alapszervezetének vezetője osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Arról is szólt, hogy működik a településen a falugondnoki szolgálat, akinek az idősek közül szüksége van segítségre, az bátran kérje a szolgáltatást. Köszöntötte az egybegyűlteket Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki megköszönte az idősek munkáját, hiszen - mint mondta - az értékek, a tudás, a munka, a közösség szeretete generációról generációra hagyományozódott át és ez csak úgy lehetséges, hogy a generációk példát mutatnak.

Műsort adtak a helyi gyerekek, majd az ebéd után a folytatódott a zenés program a Zalaapáti Harmonika Zenekar tagjaival, akikkel együtt énekelték a nótákat az ünnepeltek. 

A fellépők előadása után ajándékkal kedveskedtek az időseknek, akik nem voltak jelen az ünnepségnek, azoknak a későbbiekben eljuttatják a szervezők. A helyi hagyományokhoz híven köszöntötték a falu legidősebb férfi és női lakóját, a 95 esztendős Illés Sándornét és a 96 éves Császár Sándort. Ők személyesen nem tudtak jelen lenni a rendezvényen, ezért a napokban otthonukban köszöntik fel őket az önkormányzat képviselői. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában