Szüreti rendezvény

2022.10.03. 18:30

Hagyományőrzés modern szemlélettel Petrikeresztúron

Szombaton tartotta szüreti rendezvényét a közép-zalai település önkormányzata. Ezúttal is az volt a fő cél, hogy a tradíciókat modern köntösbe bújtatva vigyék tovább, s ezáltal kínáljanak tartalmas szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget mind a helyi lakosságnak, mind a településre látogatóknak.

Gyuricza Ferenc

A Penderülj néptáncegyüttes a petrikeresztúri szüreti rendezvényen

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Minderről Borvári Lili polgármester beszélt lapunknak. Elmondta: alapvető hitvallása a településnek, hogy a hagyományok ápolását és továbbadását összekösse a mai, modern társadalomban élő falusi lakosság igényeivel. Ennek megfelelően a szüreti rendezvényük is eltért a szokványos programoktól, bár a terveiket az előző napok kedvezőtlen időjárási körülményei miatt nem tudták maradéktalanul megvalósítani.  

– A hagyományos szüreti felvonulással szemben mi egy off-road túrát terveztünk, amire előzetesen ötven autó jelentkezett – magyarázta a polgármester. – A folyamatos esőzés miatt azonban annyira felázott a talaj, hogy a programnak ezt az elemét október 29-re tettük át. Így a mi szüretünk most a délutáni gyermekfoglalkozásokkal indult, többek közt népi játszótérrel, mécseslámpások festésével és lovaglási lehetőséggel vártuk a kisgyermekes családokat, a közösségi kemencében pedig Dénes Barbara vezetésével modern díszítésű kovászos kenyeret, valamint sütőtökös olasz kenyérlángost is készítettünk.     

Ezt követően kulturális programot láthatott a közönség. Műsort adott a Nagylengyeli Életfa Óvoda, fellépett a Penderülj Néptáncegyüttes, a Kelta Álom Ír Sztep tánccsoport, és Táncoló Lángok tűztáncos showt is láthatott még a közönség. Az est folyamán meg is vendégelte a jelenlévőket az önkormányzat, majd a szüreti rendezvény retró zenei programmal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában