Jubileum

2022.10.27. 19:00

Fél évszázadot ünnepeltek – Gálaműsor a Liszt-iskolában (Videó)

Ötvenéves jubileumát ünnepelte csütörtök este a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola. A gálára az intézmény egykori és volt pedagógusai, diákjai, szülők, valamint a város vezetése kapott meghívást, a műsorban a tagozatok diákjai léptek fel.

Mozsár Eszter

Részlet az ünnepi műsorból

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A jeles évforduló alkalmából Balaicz Zoltán a város nevében nyújtotta át azt az elismerő oklevelet, amiben az iskola színvonalas munkáját méltatják. A polgármester úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évtizedekben kiemelkedőt nyújtottak az ének-zenei, mozgásművészeti, sport- és informatikai nevelés területén, mindezt korszerű pedagógiai eszközökkel és módszerekkel.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, öröm és megtiszteltetés az ünnepségen részt venni. A fél évszázados múlt egyben az intézmény hírnevét növeli, az itt oktatók munkája pedig felbecsülhetetlen és tiszteletet érdemel.

A résztvevőket Winklerné Fehér Lívia intézményvezető is köszöntötte, aki a múltat felidézve hozzátette: a zenei képzés már jóval az iskola felépítése előtt, 65 éve kezdődött el. A pedagógusok ma is a nagy elődök munkáját folytatják, mivel emelt óraszámban oktatják az ének-zenét, másrészt a kor kihívásainak megfelelően készítik fel a diákjaikat az életre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában